News

Nebojša Jovan Živković’s Summer Academy

14 augustus tot en met 21 augustus heeft de International Summer Academy voor Marimba & Percussion (ZISAMP) van Nebojša Jovan Živković plaatsgevonden in Duitsland, Bingen am Rhein.

Paul heeft de kans gekregen om een deelnemer hiervan te zijn. 6 dagen lang, 8 uur per dag, kreeg hij masterclasses van een van de meest vooraanstaande slagwerkers wereldwijd: Nebojša Jovan Živković.

Živković wordt gezien als een van de uniekste en expressiefste marimbavirtuozen ter wereld en heeft de internationale slagwerkwereld in de laatste 20 jaar zeer beïnvloed. Meer dan 30 van zijn composities zijn intussen standaard-repertoire geworden. Zijn werken zijn zelfs in meer dan 40 landen uitgevoerd.

Daarnaast waren er ook gastartiesten. De gastartiesten in de Academy van 2016 waren Nicolas Suter & Jacques Hostettler van het befaamde Zwitserse Tchiki Duo. Paul had in 2014 al kennis gemaakt met hen en dit was dan ook een goed wederzien.

Tchiki Duo staat bekend om hun emotie, originaliteit en virtuositeit, met een uitgebreid repertoire dat bestaat uit zowel originele werken als hun eigen composities en arrangementen van met name pianorepertoire.

Paul and Tchiki
Paul met Tchiki Duo

Meer info: http://zivkovic.de en http://tchikiduo.com

 

Advertisements

Bospop 2016

Normaal gesproken ben je als klassiek muzikant te vinden in een concertzaal of theater(tje), maar doe eens gek: waarom geen optreden op een van de grootste festivals van Nederland?! En dan wel op het pop/rock-festival Bospop in Weert. Bospop 2016 gaat de boeken in als de succesvolste editie in haar 36-jarig bestaan met maar liefst 50.000 bezoekers!

Paul mocht een solo-optreden geven op zondag (de drukstbezochte dag!) in de grote tent met een publiek van ruim 8.000 mensen! Een filmpje is hieronder te bekijken.

Video:

West Side Story in Concert

Een ovationeel applaus, ontzettend veel enthousiaste reacties en de waardering met een tweede plaats bij de Weerter Podium Publieksprijs 2013-2014 voor de musical ‘Chess’ waren voor Trix Reintjens voldoende motivatie voor een nieuwe productie: West Side Story.

West Side Story is een Amerikaanse musical die later ook verfilmd is. De muziek is gecomponeerd door Leonard Bernstein. De Weertse Trix Reintjens bewerkte een selectie muziekstukken uit deze schitterende musical voor een theaterconcert. Het resultaat, ‘West Side Story in Concert’, was een boeiende uitvoering waarbij live muziek, zang en dans door een grote groep regionale muzikanten, zangers en dansers de rode draad vormde.

Speciaal aan dit optreden is de unieke samenwerking tussen lokale groepen, veelal bestaande uit jongeren. De combinatie van accordeonensemble Air d’Accordéon, 5 percussionisten van het Percussion Ensemble Weert, waaronder Paul, en een groot gemengd koor bood een verrassend muzikaal resultaat. Paul was in dit geheel de paukenist van het orkest.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 heeft in het Munttheater te Weert deze theatervoorstelling plaatsgevonden.

Prinses Christina Concours Classic Express

Op 21 en 22 maart 2016 heeft Paul concerten gegeven aan basisschoolleerlingen in Heeze in de Classic Express. Dit is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal, de enige rijdende concertzaal ter wereld. Hierin is ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen.

Sinds 2007 rijdt de Classic Express door het buiten- en binnenland om klassieke muziek onder de aandacht van basisschoolleerlingen te brengen.

Deze week wordt zelfs de 100.000e bezoeker verwacht!

Artikel:
http://www.hlsnu.nl/classic-express-bezoekt-obs-de-trumakkers/

Video:

Muziekgala 2016

De 32e editie van het Muziekgala van de gezamenlijke middelbare scholen in Weert was weer een groot succes. Wat ooit is begonnen als een kleinschalige activiteit in de aula van de Philips van Horne Scholengemeenschap, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement van maar liefst drie avonden.

Ook dit jaar was het weer een avondvullend programma, verzorgd door leerlingen van de Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant Weert. Een avond genieten van hoog muzikaal niveau door talentvolle leerlingen. Van klassiek tot pop, variatie in diverse samenstellingen.

Paul deed voor het 4e jaar mee aan het Muziekgala. Dit jaar verzorgde hij een optreden met zijn arrangement van Martin Grubinger’s Planet Rudiment op snare drum. In dit werk liet hij met precisie en plezier de stokken stuiteren/balanceren op zijn arm en schouders. Na het optreden was het nog lang onrustig in de zaal.

muziekgala-poster