Chess in Concert 2014

Zaterdag 12 en zondag 13 april 2014 genoten bezoekers van het Munttheater van ‘Chess in Concert’. Na ruim een jaar aan voorbereiding met circa 60 regionale artiesten kwam nu eindelijk de grote finale.

Chess is een musical die geschreven is door Tim Rice. De muziek is van Benny Andersson en Björn Ulvaeus, het mannelijke zang- en componistenduo van de alom bekende groep ABBA . Accordeonvirtuose Trix Reintjens maakte een selectie uit deze schitterende musical en bewerkte de muziek voor dit unieke theaterconcert. Een concert waarbij muziek gecombineerd werd met zang en dans, gebracht door een grote groep regionale muzikanten, zangers en dansers.

Speciaal aan dit optreden was de unieke samenwerking tussen lokale groepen. De combinatie van accordeonensemble Air d’Accordéon met de diverse gastmuzikanten en het grote gemengd koor bood een verrassend muzikaal resultaat. De visuele toevoeging van dansers met diverse stijlen zorgde voor een compleet programma.

Chess in Concert speelde zich af in het Munttheater op zaterdag 12 april 2014 om 20:15 uur en op zondag 13 april 2014 om 14:30 uur.

Advertisements