Château Maestricht – Vrijthof 2014

Proef de smaak en passie van Maastricht en de Euregio

De gastronomische hoofdstad Maastricht en Euregio stonden van 1 oktober 2014 t/m 30 november 2014 centraal als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen. Gedurende ‘La saison culinaire’  werd er 2 maanden lang een speciale, smaakvolle agenda gepresenteerd met diverse proeverijen, workshops, rondleidingen, bijzondere wijn-spijs menu’s bij Maastrichtse restaurants en nog veel meer culinair en cultureel vertier.

Wijn & Food event Château Maestricht 31 okt–2 nov 2014

Hét hoogtepunt van ‘La saison culinaire’! Dit bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. Drie dagen lang werd een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten de meest prachtige wijnen en smaakvolle streekproducten presenteerden. Aanwezigen ontdekten de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen. De mensen genoten daarnaast ook van smaakvolle Italiaanse, Griekse en Duitse wijnen. Speciaalbieren, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten, kookdemonstraties, workshops en een cultureel programma maakten het culinaire feest compleet.

> 18:00-19:00 – Concert Slagwerker Paul Nijs
Deze jeugdige slagwerker (1998) uit Weert is in 2014 voor de derde keer Limburgs Kampioen geworden en heeft aan tal van andere concoursen meegedaan. Paul speelt op marimba werken van onder anderen E. Hatch en A. Gomez.

Advertisements