SamenLoop voor Hoop 2015

SamenLoop voor Hoop Weert op 10 en 11 oktober

Nog een paar weken te gaan en dan is het zover… de eerste SamenLoop voor Hoop vindt dan plaats in Weert. Deze SamenLoop zou eerst in juli plaatsvinden, maar een hittegolf gooide roet in het eten. De organisatie is op vakantie geweest, net zoals vermoedelijk de deelnemers/vrijwilligers/survivors en we hebben er zin in! Nog even een eindspurt en dan gaan we een van de mooiste SamenLopen ooit neerzetten, daarvan zijn wij overtuigd! Om te laten zien dat je de SamenLoop steunt, kun je een groen armbandje voor € 2,= kopen bij Bakker Bart in de Munt (tegenover Albert Heijn) of Rousseau Chocolade in de Beekstraat.

Voor wie het nog niet weet, de SamenLoop voor Hoop is een evenement waarbij 24 uur lang in estafettevorm wordt gewandeld of hardgelopen. Iedereen in een team loopt dus bijv. één of twee uurtjes. Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan van Weert, aan de Parklaan. Het begint op zaterdag om 14.00 u en gaat door tot zondag 14.00 u. Naast de baan is er heel veel te doen. Er is live-muziek en er zijn optredens. Kijk verderop bij het programma voor meer details. Er is een kinderplein met springkussens en stormbaan. Er is een braderie waarbij de kraampjes worden bemensd door teams. Zij proberen hier producten te verkopen en activiteiten aan te bieden met als doel: geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding en het Toon Hermans Huis in Weert. Iedere euro die wordt verdiend tijdens de SamenLoop gaat naar deze twee doelen. De organisatie probeert de organisatiekosten tot een minimum te beperken. Dat lijkt te lukken door massale medewerking van het Weerter bedrijfsleven. Voor survivors, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad, is er een speciaal verwenprogramma in de sporthal van het College. Zij zijn de eregasten van de SamenLoop en worden 24 uur in de watten gelegd. Even niet denken aan ziek zijn!

Nieuwe teams, vrijwilligers en survivors kunnen zich tot 25 september weer aanmelden via slvhweert@gmail.com. Ook kan dit e-mailadres worden gebruikt om nog kaarsenzakken te bestellen.

Advertisements