‘Show Your Talent’ – Jeugd Symfonie Orkest Amikejo 2013

Het Orkest

De doelstelling van Amikejo is om jonge musici in de leeftijdscategorie 14 – 23 jaar, afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn samen te laten musiceren in een volwaardig symfonieorkest op hoog niveau.

In de opstartfase is Maastricht de uitvalbasis voor het gebied dat de steden Heerlen, Sittard-Geleen, Hasselt, Aken en Luik, de provincies Nederlands en Belgisch Limburg en Luik, de Duitstalige Gemeenschap in België en de regio Aken omvat.

Het stimuleren van jong talent en het ontwikkelen van een goede kweekvijver op het gebied van muzikaal samenspel is de uitdaging. Er wordt projectmatig gewerkt, op basis van uitdagende thema’s die de artistiek leider hiervoor speciaal selecteert.

Het niveau van het orkest bevindt zich tussen een lokaal en nationaal jeugdorkest. De doelgroep zijn middelbare scholieren en jonge studenten. De kern van het orkest bestaat uit VOCO studenten, met daarnaast jong talent afkomstig van de muziekscholen of privaat onderwijs en jongerejaars studenten aan het conservatorium.

Programma van toen:
Nielsen / Aladdin Suite
Stamitz / Klarinetconcert nr. 3
Bizet / L’Arlesienne suite
Ginastera / Suite uit ‘Estancia’
Aria’s uit opera’s van Mozart, Boito & Puccini

Advertisements