Uitreiking Alphons Wintersprijs 2014

Voor amateur schilders en tekenaars uit Nederlands- en Belgisch-Limburg is de wedstrijd voor de Alphons Wintersprijs een uitgelezen kans om hun werk aan het grote publiek te presenteren en wellicht met de Alphons Wintersprijs 2014 naar huis te gaan.

Wie mag deelnemen?
Iedereen die in Nederlands- of Belgisch-Limburg woont óf daar lessen volgt en als amateur bezig is met schilderen en tekenen, kon zich tot 1 februari 2014 inschrijven met een recent werk dat niet eerder is tentoongesteld in het kader van de Alphons Wintersprijs. Een toelatingscommissie bepaalde wie mocht deelnemen aan een van de regionale tentoonstellingen die in Nederlands- en Belgisch-Limburg plaatsvonden in de periode april tot juli 2014.

Uit deze regionale tentoonstellingen werd een aantal werken genomineerd voor de Alphons Wintersprijs 2014. Deze werden samengebracht in de eindtentoonstelling van 21 t/m 26 november 2014 in ‘t Lab van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht en opgenomen in een begeleidende catalogus. Een vakjury bepaalde de uiteindelijke winnaars. Deze werden bekendgemaakt tijdens de opening van de eindtentoonstelling.

De Alphons Wintersprijs bestaat uit:
– een 1e prijs van € 250,-
– een 2e prijs van € 150,-
– een 3e prijs van € 100,-
– zeven eervolle vermeldingen

Winnaar: Georges Daemen uit Stevoort (België) | Pianissimo possibile

pianissimopossibile

 

Advertisements